نوشته شده توسط : modz

به گزارش ایرنا، 'سید شمس‌الدین حسینی' روز چهارشنبه در همایش روز جهانی گمرك گفت: به ‌رغم آن كه پنجره واحد گمركی به لحاظ حجم عملیات در بیشتر گمركات كشور به اجرا درآمده، اما هنوز كامل نیست و باید غیر از ستاد گمرك، ناظرین و مدیر كل‌های گمركی نیز این امر را در حوزه‌ كاری خود لحاظ كنند.

وی افزود: ورود وزارت امور اقتصادی و دارایی به مباحث مرتبط گمرك با آغاز طرح تحول اقتصادی كه یكی از محورهای آن طرح تحولی گمركی بود همراه شد.

به گفته وی، در راستای طرح تحول گمركی، یكی از طرح ‌ها تحول در قوانین و مقررات مرتبط با گمرك است كه این طرح امروزه با اصلاح قانون گمركی به ثمر نشست و 165 ماده‌ قانونی با تمام جزییات در مجلس تصویب شد.

حسینی با اشاره به مدیریت یكپارچه در واحدهای مرزی با محوریت گمرك اظهار داشت: بر این اساس گمرك جمهوری اسلامی ایران سازمانی دولتی و تابع وزارت امور اقتصادی است.

وی ادامه داد: این سازمان به عنوان مرز‌بان اقتصادی كشور نقش محوری و هماهنگ‌ كننده را در مبادی ورودی و خروجی كشور دارد و مسوول اعمال حاكمیت دولت در اجرای قانون امور گمركی و سایر قوانین مرتبط با صادرات، واردات، امور و ترانزیت كالا، وصول حقوق و عوارض گمركی و نظامات تسهیل تجارت است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاكید بر دقت و سرعت در ارائه‌ خدمات گمركی، افزود: این دقت باید منجر به بالا ‌رفتن هزینه مبادلات در كشور نشود و سرعت مورد نظر نیز مانع از اعمال حاكمیت نشود، در واقع دقت و سرعتی باشد كه با هدف تسهیل تجارت صورت بگیرد.

وی با اشاره به مجموعه اقداماتی كه در راستای اصلاح قوانین و مقررات گمركی انجام شده، اظهار داشت: وقتی كل حاكمیت، دولت و مجلس می‌پذیرد نقش محوری به گمرك در مرز‌ها بدهد، یعنی این ‌كه به گمرك و اعضای آن اطمینان دارد.

حسینی تصریح كرد: ما پیشنهاد دادیم آیین‌نامه‌های اجرایی قانون را برای تصویب به هیات وزیران ارائه كنند و با رییس‌ جمهوری صحبت كردیم كه این آیین‌نامه در همان كمیته طرح تحول اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا هر چه سریع‌تر تصویب شود.

وی گفت: در راستای طرح تحول گمركی علاوه بر طرح مربوط به اصلاح قوانین و مقررات باید سایر موارد را هم رصد كنیم.

وی، همچنین به اجرای سامانه هوشمند مبادلات مرزی اشاره كرد و گفت: این سامانه در بوشهر و بندر شهید رجایی پیاده شده است و با سازمان بنادر و كشتیرانی در این زمینه در كنار گمرك نقش بسزایی داشته است.

سخنگوی اقتصادی دولت با تاكید بر كمك به مشاركت گمرك در مدیریت اقتصاد، افزود: بر اساس شاخص قدرت برابری خرید ایران جزو 20 كشور بزرگ دنیا است.

وی با اشاره به آمار صادرات نفتی و غیرنفتی كشور طی 10 ماهه سال جاری گفت: بر اساس آمار گمرك و وزارت نفت در 10 ماهه سال 1390 با احتساب 35 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و 84.5 میلیارد دلار صادرات نفت و میعانات گازی نزدیك به 110 میلیارد دلار صادرات كالا داشتیم و در مقابل 50 میلیارد و 400 میلیون دلار نیز واردات كالا صورت گرفته است.

وی گفت: در 10 ماهه سال 1390، هشت میلیون تن كالا به ارزش 27 میلیارد دلار به 164 كشور ترانزیت و صادر شده و در مقابل از 153 كشور كالا وارد شده است.

حسینی با اشاره به اتفاقات اخیر ارزی در كشور، گفت: در جریان این اتفاقات مشخص شد كه نهادهای مرتبط با تجارت از جمله سازمان توسعه تجارت، گمرك ایران و سیستم بانك مركزی اگر چه با هم همكاری دارند، ولی همفكری ندارند كه با جلساتی كه برگزار شد، این نقیصه با عمق ظرفیتی كه می‌توانست این نقیصه را برطرف كند، مرتفع شد.

وی گفت: امروز وقتی تحلیل سازمان توسعه تجارت را در كنار بانك مركزی قرار می‌دهیم، یك نگاه جدید و اشراف بالاتری نسبت به اداره امور كشور به دست می‌آید.

وی از كاركنان سازمان گمرك خواست تا صرفا خود را یك مرزبان تلقی نكنند و خود را دیده‌بانی بدانند كه بر تمام مسائل مرتبط با گمرك و سیاست‌گذاری‌های این بخش مهم از اقتصاد كشور اشراف كامل داشته باشند.

اقتصام** 9141/1594



:: برچسب‌ها: ظروف چینی ,
:: بازدید از این مطلب : 285
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : modz

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، 'حسین شیخ الاسلام' روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، گزارشی از هفتمین اجلاس بین المجالس كشورهای اسلامی كه در اندونزی برگزار شد، ارایه كرد.

وی اظهار داشت: تاكنون هفت اجلاس با حضور رییسان كشورهای اسلامی و 14 اجلاس در سطح شورا و 27 اجلاس در سطح شورای اجرایی برگزار شده كه جمهوری اسلامی ایران در همه این اجلاس ها حضوری فعال داشته است.

مشاور امور بین الملل رییس مجلس با یادآوری بیانیه این اجلاس تصریح كرد: یكی از مهم ترین بندهای این بیانیه مربوط به مساله فلسطین، محكوم كردن ترور دانشمندان هسته ای ایران، حمایت از برخورداری فناوری هسته ای ایران و محكوم كردن هرگونه فشارها از سوی مجامع بین المللی بر ایران بود.

وی از دیگر نكات مهم این بیانیه را حمایت از رویكرد حماس در برابر آزادی گروگان های فلسطینی توسط رژیم اشغالگر قدس، محكوم كردن تروریسم كور و سیاست شهرك سازی دانست.

شیخ الاسلام در پاسخ به سوالی در مورد خروج برخی از كشورها در اجلاس بین المجالس كشورهای اسلامی در هنگام سخنرانی علی اكبر ناطق نوری بنیانگذار اتحادیه بین المجالس كشورهای اسلامی ، گفت: زمانی كه حجت الاسلام و المسلمین ناطق نوری شروع به سخنرانی كرد كشورهایی همچون عربستان، امارات، بحرین و قطر اجلاس را ترك كردند و دیگر كشورهای شركت كننده از سخنرانی رییس مجلس سابق شورای اسلامی اظهار خرسندی كردند.

وی اظهار داشت: در دوره پنجم اجلاس بین المجالس كشورهای اسلامی كه ریاست آن را حجت الاسلام و المسلمین 'علی اكبر ناطق نوری' برعهده داشت و در واقع به عنوان بنیانگذار این اجلاس بود، دستاوردهای خوبی را به همراه داشت.

مشاور امور بین الملل رییس مجلس یادآور شد: در این اجلاس در سطح رییسان كه بالاترین مرجع شورایی این اجلاس محسوب می شد و شورای اجرایی متشكل از 12 كشور حضور داشتند.

وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو شورای اجرایی در سال های گذشته در این دوره نیز مجددا انتخاب شد.

وی همچنین درمورد یكی از چالش هایی كه براثر نام گذاری تحولات اخیر در خاورمیانه در هفتمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه بین المجالس كشورهای اسلامی ایجاد شد، اظهارداشت: واژه بیداری اسلامی یكی از مواردی بود كه برخی از كشورهای اسلامی آن را مناسب این تحولات نمی دانستند و در نتیجه این واژه به 'شكوفایی اسلامی' تغییر نام یافت.

رییس مجلس شورای اسلامی به همراه هیات پارلمانی برای شركت در هفتمین اجلاس بین المجالس كشورهای اسلامی نهم بهمن ماه عازم اندونزی شد وی شب گذشته به تهران بازگشت.

سیام**گ.س**9132



:: برچسب‌ها: تصویر , سرگرمی , سیاه و سفید ,
:: بازدید از این مطلب : 245
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 بهمن 1390 | نظرات ()

صفحه قبل 1 ... 13 14 15 16 17 ... 18 صفحه بعد